Akıllı olmak, ama nasıl?..


Zeki olmanın bir çok yöntemi vardır, fakat insanlar yoğun olarak çalışmaları nedeni ile akıllı olmak için herhangi bir çaba göstermiyor sadece çocuklarımıza "akıllı ol" yani uslu dur anlamında kullanıyoruz.

Fakat akıllı olmak bir insanın beyni ile ilgilidir. Bu nedenle beynimize egzersiz yaptırmamız gerekiyor. Örneğin sudoku yada sayı bulmacaları ile bunu çok rahat yapabiliriz, hatta bu yazıyı okurken yada yazarken tekrar bir beyin egzersizi yapıyorsunuz.

Akıllı olmanın bir diğer yolu da düzenli uykudur, rahat bir uyku geçiren insan beynini daha dinç hisseder ve beyin fonksiyonlarını daha iyi kullanır buda bizim akıllı düşünmemize yol açar.

Akıllı olmanın bir diğer yöntemi ise vücudumuza dikkat etmeliyiz, çünkü insan vücudu tümü olarak birbirine bağlıdır. Fiziksel egzersiz yapmak kan akışını artırmak bile beynimize oksijen ve glikoz oranını değiştirecektir. Fiziksel olarak herhangi birşey yapmamız bile beynimizi daha fazla çalıştıracak ve bizim daha akıllı düşünmemize sebebiyet verecektir.

Çalışan insanlar için tatil beynin daha rahat ve daha bilinçli olmasını sağlar tatilden dönen kişi yaptığı tüm işlerde akıllıca hareket eder ve uygular bunun nedeni ise beynini fazla stresten uzak tutarak dinlendirmeye almasıdır. Dikkat dağınıklı olan bir kişi için beyin tamamen farklı konulara eylem gösterir buda beyni yorar bu durumdan kurtulmanın yolu karanlık bir odada gözleri kapatarak bir süre beklemektir. Uyguladığınız bu yöntem ile beyninizin daha fazla çalışmasını ve daha bilinçli bir hale gelmesini sağlayacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mücadele ruhu...

Okulun "iklim"i olur mu demeyin!.. Başarıyı o belirliyor...